niedziela, 30 marca 2014

Mit dotyczący białka


Zgodnie z zapowiedzią obalamy dziś mit dotyczący białka, które jest głównym zmartwieniem lekarzy i pacjentów. Lekarze boją się, że bez białka pacjent zacznie chudnąć, pacjenci, że zaczną chudnąć i opadną z sił. W gersonie dla pacjentów w ogóle nie mówi się o białkach szczególnie zwierzęcych, bo... białko jest produktem końcowym, jest ciężkostrawne, a po trzecie b. zwierzęce zakwasza. Zamiast tego dostarcza się... budulca dla białek. Oszczędza energie i jest zdrowsze. Ale czym innym jest białko roślinne.

Zatem zapraszam do filmu.

https://www.youtube.com/watch?v=49UQ5hp6S8c



A tu dla miłośników eksperymentów w kuchni:
https://www.youtube.com/watch?v=gwzKsU0EXeI

Pora ciepła powoli nadchodzi, więc surowiznę będzie można stosować częściej. Surowizna wychładza, dlatego gerson jak i inne surowe diety nie są dla każdego.


Jeżeli zainteresowała Cię treść tej wiadomości, zaprenumeruj ten blog i bądź na bieżąco! Wiadomości będą przychodziły na Twoją skrzynkę pocztową :) Jeżeli posiadasz konto na którymś z portali społecznościowych, podziel się tą informacją ze znajomymi :) Poniżej masz odpowiednie wtyczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

rak jest uleczalny: